top of page
  • Skribentens bildÖrkelljunga Näringsliv

Styrelsearbete är ju kul!


Vilken lyx vi har i Örkelljunga som har Krister Persson som näringslivschef som har både ambitioner och kontakter! Hur ska man annars se på det faktum att vi fick lyssna på en av Sveriges vassaste styrelseledamöter på näringslivslunchen igår? Charlotta Falvin, med såväl VD som styrelseledamot i börsnoterade företag på sitt cv, lärde oss massor om varför man ska ha en styrelse, när man ska skapa en skuggstyrelse, vilken den verkliga uppgiften för styrelsen är och mycket mer. Och som hon inspirerade oss, dessutom!


Innan vi gick in i Sparbanken Boken Black Box fick vi i vanlig ordning god lunch (tack, Strandhem!) och lite tid att mingla och skapa nya, viktiga kontakter. Det är i mötet med människor det händer, det får man aldrig glömma som företagare. här såg det förresten ut.


Vidare berättade jag att AFFÄRSRESAN fortsätter att utvecklas i en väldig fart. Vi har fått några nya medlemmar (välkomna!) och har också fått lite fart på vår Facebook-sida. Men du får jättegärna hjälpa oss att sprida sidan bland dina vänner. Det spelar ingen roll om de är företagare eller inte, bara de är intresserade av näringslivsfrågor. Ju fler vi når, desto bättre resultat kommer våra aktiviteter att få.


FRUKOST I FORUM

Frukost i Forum är frukostträffar som ger energi för resten av dagen och förhoppningsvis resten av veckan. Fokus ligger på ny kunskap, ny inspiration, omvärldsbevakning och nya kontakter. Välkommen 29 augusti, 3 oktober och 14 november!


ENTREPRENÖRSSKOLA

Till hösten kommer STEG 1 i vår entreprenörsskola. Det är alldeles unikt att vi får en entreprenörsskola i Örkelljunga så detta bör verkligen ingen missa. STEG 1 skvallrar ju dessutom om att det kommer fler steg. STEG 2 och STEG 3 kommer att vara mer i form av kurser och vända sig till mer eller mindre etablerade företagare. Mer information om dessa två steg kommer till hösten. Men nu har vi fokus på STEG 1.


STEG 1 vänder sig till dig som – funderar på att starta eget, men ännu inte har någon affärsidé. – har en affärsidé, men ännu inte tagit steget. – just startat företag och vill träffa andra. – redan driver företag och vill bli inspirerad.


Med andra ord är STEG 1 en väldigt inkluderande serie träffar där väldigt många kan bli inspirerade, få nya kunskaper och tips, skapa nya kontaktytor och – inte minst – hitta modet till att ta det avgörande steget. Oavsett om det är att starta företag eller göra ett viktigt omtag på sitt befintliga företag.


Start: Måndag 4 september, därefter varannan måndag kväll fram till och med 27 november.


MEDPRODUCENTER ÖRKELLJUNGA TRÄFFAS

Vi söker även kreativa och nytänkande företag som vill vara en del av Örkelljunga Träffas lördag 11 november. Eftersom Örkelljunga Träffas varken är en företagsmässa, en föreningsträff eller en utbildningsmässa utan allt-i-ett-och-lite-till så har du som företagare chansen att tänka stort och brett. Kanske träffar du en kund, kanske en samarbetspartner, kanske världens bästa leverantör, kanske din nästa stjärnmedarbetare eller rentav den du så småningom kommer att sälja företaget till. Som sagt – Think outside the box…


Har du tankar kring hur du skulle kunna göra Örkelljunga Träffas till den fantastiska mötesplats den kan bli – hör av dig till mig, Sanja Streuli 070-744 77 44, Krister Persson 072-157 73 39 eller någon i Örkelljunga Näringslivs styrelse. Och gör det snart!


Till sist ett litet förtydligande kring våra Näringslivsluncher; alla inblandade har tänkt till ytterligare ett varv och kommit fram till att det bästa är att kommunen arrangerar och bjuder på dessa luncher. Men vi i Örkelljunga Näringsliv och AFFÄRSRESAN kommer såklart alltid att vara en del av den, inte minst genom vår närvaro. Höstens näringslivsluncher: 13 september och 13 december


Till er som går på semester – njut! Till oss andra – nu sätter vi Örkelljunga på kartan!

Comments


bottom of page