top of page
  • Skribentens bildÖrkelljunga Näringsliv

Företagsbesök Åsbohus 16 oktober 2019

Uppdaterat: 14 aug. 2020


ÅSBOHUS Historien började såhär:

Gösta och Astrid väntade sitt tredje barn när Astrid utbrast ”Nu får du ta kontakt med någon som kan bygga ett större hus till oss!” och svaret från Gösta blev ”Det kan jag göra själv”. Gösta är en man som står vid sitt ord så han satte igång med husbygget även om han aldrig tidigare byggt något liknande. Byggprocessen var en utmaning, men problem löstes längs resans gång och Gösta fick hjälp av en bekant i området som kom med råd och stöd. Parallellt med bygget sålde Gösta fryshus  för att finansiera huset.


1963 startades Gösta Olsson Fastighetsservice AB, med samma organisationsnummer som Åsbo Hus har än i dag, då med fyra anställda. Under åren 1978–1981 byggde och sålde Gösta och hans medarbetare 96 hus. Som mest var nio byggen igång samtidigt för denne drivne och lösningsorienterade entreprenör. 1986 var det dags för nästa steg i företagets utveckling och en fabrik i Markaryd köptes för att effektivare kunna tillverka bland annat väggarna till husen.


Idag leds företaget av andra och tredje generationen Olsson med fabrik i Örkelljunga. När man beställer ett hus av Åsbo Hus kan man vara helt säker på att de har husbyggande i ådrorna!


Hoppas vi ses!


Datum och tid: onsdag den 16 oktober 2019 kl 18.30 Anmäl er senast måndag 14 oktober till matilda@orkelljunga-naringsliv.se


Projektet Affärsresan är möjligt tack vare bidrag från:


Comments


bottom of page