top of page
  • Skribentens bildÖrkelljunga Näringsliv

Entreprenörsdagarna 2019

Uppdaterat: 14 aug. 2020


Mini Mässa för klasserna i 7:an och 8:an

I leaderprojektet Affärsresan finns det ett delprojekt som kallas Ungt Företagande. Detta projekt innebär att vi i Örkelljunga Näringsliv vill göra barn och ungdomar uppmärksamma på alla olika företag som finns i kommunen. Vi vill ge alla en chans att förstå hur mycket bra vi har inom kommunens gränser och att man genom att uppmärksamma detta ger barn och ungdomar en insikt i olika yrken, olika möjligheter och därmed ge dem en insyn in i framtiden. För att göra detta möjligt har vi nu ett samarbete med Kungsskolan i Örkelljunga och kommunen för att sy ihop detta på bästa möjliga vis.


Under våren 2019 bjuder vi därför in er företagare att medverka i Entreprenörsdagarna.


Del 1 Företagsbesök Detta innebär att under 2 förmiddagar kommer först 7:orna (25/4) och sedan 8:orna (26/4) att bussas runt i kommunen för att besöka företag. Ungdomarna delas in i grupper om 10st /grupp. Varje grupp ska läsa in sig på ett företag som de sedan får besöka, varje grupp besöker 2 företag.


Del 2 Mini företagsmässa På morgonen den 9/5 börjar 7:orna med att lyssna på en Inspirations föreläsning av Maria Rooth(Inspiratören och fd.Hockeyspelaren) i Sparbanken Boken Black Box, och efter den går de ut i mini mässan i Forum, stora hallen. Efter 7 :oroa går 8:orna in och får en föreläsning följt av lunch och sen går de till mässan. Vad är tanken med minimässan? Vi vill få ungdomarna att ställa frågor ang vad just ert företag sysslar med och hur just Ni passar in i deras framtidsdröm!


Där måste också vara lite ”action” som tar tag i eleverna. Det kan vara att man spelar ett spel, visar en kul produkt, gör en tävling eller vad som helst som aktiverar ungdomarna. –HJÄLP!! tänker kanske någon av er, – det här fixar vi aldrig.


Lugn, till er har vi hjälp! Tomas Nilsson på Forum finns till er tjänst för att hitta en rolig idé som just passar er och ert företag.


Cirka Tiderna för del 2: 8.45-9.45 Inspirations föreläsning för 7:orna 10.00-11.15 Mässa för 7:orna 10.00-11.00 Inspirationsföreläsning för 8:rona 8.45-10.00  Mässa för 8:orna


Så tiderna för mässan är ca 8.30-11.30 dock behöver man vara lite innan på plats för att fixa till det man vill visa upp och lika så efteråt tid till att plocka i ordning. Från 7.30 går det bra att komma och göra i ordning.


För Företagsbesöken behöver vi 5 företag, en liten förundersökning har redan gjorts så vi vet att vi har ett par företag som är intresserade av att vara med och nu undrar vi om det kanske är fler som skulle tycka det var kul att visa upp sitt företag för dessa elever? Skicka intresseanmälan till oss så gör vi upp en plan efter det. Skulle det inte bli just ert företag som följs ut denna gång så kommer vi att ha er i åtanken när fler elever ska ut och se vad som finns.


Till mässa i Forum under den 9 maj vill vi att så många av er som möjligt tar tillfället i akt – och kommer och visar upp ditt företag – för eleverna. Kanske är det någon elev som kommer att bli din blivande medarbetare! Eleverna behöver träffa er företagare för att få information ang hur de kan komma att arbeta på just Ert företag!


För mer info och anmälan maila: matilda@orkelljunga-naringsliv.se


Projektet Affärsresan är möjligt tack vare bidrag från:


Comentarios


bottom of page